Michiel - Project Engineer

Ik heb kort na mijn afstuderen, opleiding HBO Elektrotechniek aan de Haagse Hogeschool, mijn CV op een carrièresite gezet en werd al snel benaderd door veel bureaus, waaronder ook BENK PROJECTS. Omdat ik na het afstuderen totaal nog geen referentie had omtrent functies, bedrijven etc. ben ik veel gesprekken aangegaan om mijn horizon op dat vlak wat te verbreden. Wat ik dan erg belangrijk vind is het menselijke/sociale aspect. Ik heb verschillende oriënterende gesprekken gehad bij bureaus en heb gekozen voor BENK PROJECTS, omdat ik daar het meest prettige gevoel bij had.
In de gesprekken die ik met BENK PROJECTS heb gehad kreeg ik het gevoel dat ze oprecht geïnteresseerd waren in mijn verhaal en echt moeite deden om een bijpassende functie aan te bieden.

Momenteel ben ik betrokken bij twee projecten. Het ene project is een retrofit aan een brandmeldsysteem en het andere project is het engineeren van een stadverwarmingsinstallatie.
Wat mij opgevallen is, is dat als je afgestudeerd bent en je gaat aan het werk als starter, je er al vrij snel achter komt wat je allemaal nog niet weet ("The more you know, the less you know"). Afhankelijk bij welke werkgever je komt te werken worden er bepaalde competenties van je verwacht waaruit zal blijken hoeveel de werkvloer van je eist dat je bepaalde zaken al kan. Gelukkig heb ik in mijn huidige functie alle ruimte om mijzelf te verdiepen in de materie. Je moet je er van bewust zijn dat het een leven lang leren is.

Voor wat betreft de toekomst: Ook ik heb geen glazen bol, maar hoe de toekomst zich zal ontwikkelen zal voornamelijk afhangen van de (toekomstige) werkzaamheden in mijn huidige functie. De ruimte die je krijgt op de werkvloer om jezelf te ontplooien is daarbij erg belangrijk.